PROJECTE EDUCATIU

infants_lliures_linkescola_verda_link

A l’Escola Bressol Els Picarols creiem en uns infants capaços d’aprendre i construir coneixements a través del joc, l’observació i l’experimentació. Per això, potenciem la seva curiositat, participació i iniciativa creant situacions i oportunitats de joc en les quals els infants són els principals protagonistes del seus propis aprenentatges.

L’equip educatiu de l’escola seguim uns criteris pedagògics basats en la intencionalitat educativa i l’atenció individualitzada en tots els moments i situacions que l’infant viu en el dia a dia a l’escola. Prioritzem l’educació dels valors i de les emocions com a base per a un desenvolupament positiu de l’autoestima del infant. Treballem les festes i tradicions populars conjuntament amb les famílies per tal d’apropar els infants al folklore català.

Incloem en les nostres propostes educatives materials naturals, reciclats i elaborats per les educadores que ofereixen als infants més oportunitats d’aprenentatge.

L’escola l’escola s’organitza en ambients de joc, que permeten que els infants puguin escollir lliurement allò que els interessa treballar a cada moment a partir dels diferents llenguatges (musical, verbal, matemàtic, plàstic, literari i corporal).

Els Picarols som un equipament que ens preocupem per l’entorn i seguim un model d’escola sostenible. Per això, hem incorporat al nostre projecte educatiu el treball de valors que promoguin la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. Som la primera escola bressol de la comarca d’Osona que aconseguim el certificat d’Escola Verda.

Un dels pilars bàsics de l’escola són les famílies. Considerem imprescindible l’establiment d’una relació constant i fluïda entre les famílies i l’equip com a base per a una educació compartida que permeti als infants adquirir la seguretat emocional necessària per a un desenvolupament harmònic de totes les seves capacitats.