Projecte educatiu

L’equip educatiu de l’Escola Bressol Els Picarols creiem en uns infants capaços d’aprendre i construir coneixements a través del joc, l’observació i l’experimentació. Per això, potenciem la seva curiositat, participació i iniciativa creant situacions i oportunitats de joc en les quals els infants són els principals protagonistes del seus propis aprenentatges.

L’escola està distribuida en ambients de joc, que permeten que els infants puguin escollir lliurement allò que els interessa a partir dels diferents llenguatges (verbal, matemàtic, musical, plàstic, literari i corporal). En les nostres propostes educatives oferim materials naturals, reciclats i elaborats per les educadores que brinden als infants més oportunitats d’aprenentatge.

Seguim uns criteris pedagògics basats en la intencionalitat educativa i l’atenció individualitzada en tots els moments i situacions que l’infant viu en el dia a dia a l’escola. Prioritzem l’educació dels valors i de les emocions com a base per a un desenvolupament positiu de l’autoestima del infant.

Un dels pilars bàsics de l’escola són les famílies, per aquest motiu considerem imprescindible l’establiment d’una relació constant i fluïda entre les famílies i l’equip com a base per a una educació compartida que permeti als infants adquirir la seguretat emocional necessària per a un desenvolupament harmònic de totes les seves capacitats.

Els Picarols, som un equip que ens preocupem per l’entorn i seguim un model d’escola sostenible. Per això, hem incorporat al nostre projecte educatiu el treball de valors que promoguin la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. Som la primera escola bressol de la comarca d’Osona que hem aconseguit el certificat d’Escola Verda.

.